Aanbod

Reeds meer dan 35 jaar organiseert V.V.W. Zutendaal tijdens de maanden juli en augustus cursussen voor beginnende zeilers en  surfers. Bij voldoende belangstelling worden ook cursussen voor gevorderden ingericht. Naast het eigen aanbod organiseert de club ook cursussen in samenwerking met jeugd- en sportdiensten uit de regio. De cursisten zijn vooral jongeren maar een maximum leeftijd is niet gesteld. Zolang u gezond en t bent, bent u nooit te oud  om  te  leren varen. Kunnen zwemmen is uiteraard wel een voorwaarde.  

De programma’s en inhoud van de cursussen stemmen overeen met deze die door de watersportfederaties en Sport Vlaanderen  worden voor- geschreven.In de basiscursussen word je vertrouwd gemaakt met de basisprincipes van het varen met de wind, de elementaire voorrangsregels en de noodzakelijke aandachtspunten m.b.t. de veiligheid op het water.

Naast deze theoretische onderrichtingen wordt de lestijd maximaal benut om de verworven kennis onder deskundige begeleiding in de praktijk  op het water aan te leren. De basisvaardigheden van het surfen kan je onder de knie krijgen na 15 uur les. Voor het zeilen rekenen we op 40 uren.

De lesgevers zijn ervaren zeilers- en surfers die zelf hun opleiding kregen in onze club. Alle materiaal, nodig heeft om te leren zeilen of surfen wordt door de club gedurende de lesperiode ter beschikking gesteld. De deelnemers krijgen een cursus en bij het voltooien van de initiatie wordt een getuigschrift of brevet uitgereikt