ClubInfo

De zeil- en surfclub VVW Zutendaal is gevestigd aan de Papendaalse plas in Zutendaal. De Papendaalse plas ontstond in de jaren ’60 door de ontginning van grind en zand in het gebied Papendaalheide op de grens tussen  Genk en Zutendaal.  Op het gedeelte van deze plas dat eigendom is van het gemeentebestuur van Zutendaal is sinds  1982 de  zeil- en surfclub V.V.W. Zutendaal gevestigd.

Door zijn ligging is dit water geschikt voor initiatie en recreatief zeilen en surfen. De kwaliteit van het water is uitstekend en wordt permanent gecontroleerd door de Vlaamse Milieu Maatschappij.

Naast de recreatieve clubactiviteiten nemen de leden van V.V.W. Zutendaal ook actief deel aan de provinciale zeilcompetitie. Het actieve seizoen start tijdens  de paasvakantie en loopt tot half oktober. Tijdens de maanden juli en augustus is het clubhuis iedere namiddag open vanaf 18.00 u., daarbuiten op zondagnamiddagen  en  tijdens  de clubactiviteiten. MR_250516_Surfplas

De gloednieuwe infrastructuur van de club omvat een clublokaal (met les- en vergaderruimtes), sanitaire voorzieningen, kleedkamers en bergplaatsen voor surfplanken en zeilboten. VVW  Zutendaal is een privé-vereniging. Dit wil zeggen dat de  plas exclusief toegankelijk is voor leden en voor cursisten tijdens hun opleiding.