Sweet Valley Sailors

In 2012 kregen we de vraag van Kiwanis de Heimaaier Genk als er geen interesse was om voor het goede doel mee te gaan zeilen in Kroatië. Na een rondvraag kregen we dat jaar een eerste boot vol. Met 8 personen vertrokken we voor de eerste maal naar de Dalmatische kust. De haven van vertrek was deze van Recogniza.

Voor de 2de editie in 2013 was er weinig moeite nodig om een boot te vullen. 7/8 zeilers van de eerste editie schreven zich opnieuw in. Het werd weer een onvergetelijke zeiltocht. De opbrengst van deze regatta ging ook deze keer integraal naar het Eliminate project.

Voor de editie 2014 gaven de Sweet Valley Sailors verstek. Doch enkelen konden niet weerstaan en schreven toch in op andere boten bij een ander team.

In 2015 werd een jaar overgeslaan en in 2016 werd een nieuwe starthaven als vertrekpunt gekozen, namelijk Split. Ook het goede doel werd aangepast, nu mochten de boten zelf een goed doel kiezen. De Sweet Valley Sailors kozen voor de VZW Hands Out. Een lokale, Zutendaalse VZW, die ons nauw aan het hart ligt en waar we met plezier geld voor gingen inzamelen.

We vertegenwoordigden VVW Zutendaal met maar liefst 16 zeilers en deze werden verdeeld over 2 boten! De editie was een schot in de roos. Zo zamelden de Sweet Valley Sailors in totaal 5500 euro in voor VZW Hands Out. Dit geld werd bij elkaar gehaald dankzij de spaghettidag en de beachlounge georganiseerd door de Sweet Valley Sailors.

krantenartikel Sweet Valley Sailors

Krantenartikel Kiwanis

In 2017 is er geen Kiwasail editie maar een zeiler zonder boot is als een vis op het droge. Daarom stippelen we dit jaar zelf onze eigen regatta uit in Sardinië. Onze vertrekhaven is Cagliari (zie foto) van waaruit we de zuidelijke kust gaan verkennen met een 10 koppige bemanning. Ons bootje was in 2017 een Oceanis 54 voeter.

Oceanis 54
Cagliari

Klik hier voor het volledige artikel

In 2018 gingen we terug naar Sardinië. De editie 2017 is zo goed meegevallen dat we besloten hebben om terug te keren, dit maal naar noorden. De reis ging door van 8 t.e.m. 15 september 2018. De 2 Bavaria 51 voeters waren snel gereserveerd en volgeboekt!

In 2018 steunden we 2 goede doelen: VZW Hands out en Ananau. In totaal schonken we 2500€ aan deze super initiatieven.

Support sailing club ‘Sweet Valley Sailors’

The ‘Sweet Valley Sailors’ are a number of members of the sailing club VVW Zutendaal who take initiatives several times a year to support some good causes. They organize a beach lounge in the summer for companies with snacks and drinks, they hold a spaghetti day in their clubhouse and they organize a sailing trip in the autumn.
This year, with 18 participants and 2 rented sailboats, the waters around Northern Sardinia were explored. Each participant pays his own rent and travel costs, but companies are sought to sponsor the dangers of nautical miles.
At the benefit event ‘Music @ theCasino,’ the Sailors brought a check with the nice amount of € 1500, -.
We thank the Sailors for their commitment and financial support.

In 2019 verkennen we de Middellandse zee verder. Dit keer vertrekken we in Palma de Mallorca om de Oostkust te gaan verkennen. De reis gaat door van 14 t.e.m. 21 september 2019. Deze keer charterden we 2 Jeanneau Sun Odyssey; een van 50.9 voet en de andere 51.9 voet. Spijtig maar helaas is deze tocht al volledig volzet.

Image result for jeanneau sun odyssey 519

In 2020 verkennen we de Côte d’Azur.  We vertrekken vanuit Toulon, dat naast Marseille gelegenis voor een tocht langs de verschillende eilandjes voor de kust. We charteren twee 52 voeters Dufour Grand large. Natuurlijk meren we een avond aan in Saint Tropez. Helaas is de bemanning voor 2020 reeds compleet.